8 september 2023 | De Monitoringcommissie Monitoringcommissie Code Pensioenfondsen heeft onderzoekscentrum USBO van de Universiteit Utrecht, dat gespecialiseerd is in bestuur en organisatie, gevraagd om een onderzoek te houden onder en naar verantwoordingsorganen en belanghebbendenorganen. Het onderzoek is gehouden onder de voorzitters van verantwoordings- en belanghebbendenorganen, bestuurders die contacten onderhouden met deze organen en de secretarissen van deze organen. De onderzoekers van USBO, dr. Meike Bokhorst en dr. Sjors Overman, nemen de sector graag mee in de onderzoeksresultaten.

Voorzitters van verantwoordingsorganen/belanghebbendenorganen, bestuurders en secretarissen van verantwoordingsorganen/belanghebbendenorganen kunnen zich aanmelden voor een van de twee rondetafelbijeenkomsten. Het gaat om:

  • maandag 25 september 2023 van 13.00 tot 16.00 uur; en
  • donderdag 28 september 2023 van 9.30 tot 12.30 uur.

Rondetafelbijeenkomst biedt zicht op onderzoeksresultaten en gericht op gesprek over goede praktijkvoorbeelden

Onderzoeker Meike Bokhorst presenteert de onderzoeksresultaten op 20 september 2023 tijdens een bijeenkomst speciaal voor verantwoordingsorganen, die overigens al is volgeboekt. Sjors Overman presenteert de resultaten op maandagmiddag 25 september 2023 vanaf 13.00 uur en donderdagochtend 28 september 2023 vanaf 09.30 uur. Voor de rondetafelbijeenkomsten is er nog ruimte en is er ruimte om  aan te melden.

De locatie is het WTC Utrecht, direct gelegen op het Centraal Station Utrecht (Jaarbeurszijde).

 De Monitoringcommissie hecht grote waarde aan de dialoog met de sector over onderzoeksresultaten en de goede praktijkvoorbeelden die met elkaar zijn te ontwikkelen. Je kunt je hier aanmelden. Voor meer informatie en eventuele wensen kun je ons bereiken via: info@mcpf.nl

Over Monitoringcommissie Code Pensioenfondsen
Nederland kent een Code Pensioenfondsen, die is opgesteld door en voor de pensioensector. De Code Pensioenfondsen is wettelijk verankerd. De Monitoringcommissie Code Pensioenfondsen is ingesteld om de naleving te beoordelen. De benoeming van leden in de Monitoringcommissie vindt plaats door de Stichting van de Arbeid en de Pensioenfederatie op voordracht van de Monitoringcommissie.